במרחק של כ-300 מטר בלבד מהטיילת וקו החוף בנתניה קודם מיזם שאפתני, במסגרתו ייהרסו כ-8 מבני רכבת ישנים הכוללים 64 יחידות דיור, ובמקומם ייבנו-4 מגדלי יוקרה מודרניים בני 18 קומות כל אחד, הכוללים כ-268 יחידות דיור חדשות, רחבות וממוגנות.
פרויקט הפינוי-בינוי במתחם ירמיהו-הלפרין בנתניה עמד בפני אתגרים מורכבים שהביאו לקיפאון של למעלה מעשור:
- כדאיות כלכלית נמוכה: יחס הצפיפות המקורי של 1 ל-3 שנקבע בתב"ע לא אפשר ליזמים להשיג רווחיות בפרויקט, מה שגרם לסירוב גורף של היזמים להוביל את הפרויקט.
- מחלוקות בין הדיירים: חילוקי דעות פנימיים בין בעלי הדירות הקשו על קידום הפרויקט.
- מבנים ישנים ומסוכנים: המבנים שעמדו במקום היו ישנים מאוד, עם בעיות בטיחותיות שאיימו על הדיירים.
איך הצלחנו יחד עם העייריה לפתור את האתגרים?
בזכות התושייה של צוות עורכי הדין של משרדנו בראשות עו"ד זיו גרומן ובשיתוף פעולה עם מנהלת הפרויקט שושי שפיצר ועיריית נתניה, התבצעו מספר מהלכים יצירתיים שהובילו להתנעת הפרויקט:
- שינוי התב"ע: לאחר פקיעת התב"ע המקורית, גובשה תוכנית חדשה שאושרה ב"מסלול ירוק" על ידי הוועדה המקומית. התב"ע החדשה כללה הגדלת יחס הצפיפות ל-1 ל-4, מה שהפך את הפרויקט לכלכלי ומושך ליזמים.
- ריכוז מאמצים משפטיים: משרדנו זיהה את הצורך בהגדלת זכויות הבנייה, כדי לשפר את האטרקטיביות של הפרויקט, ולכן עבדנו צמוד עם העירייה לקידום מהלכים שיאפשרו את תחילת העבודה, תוך שיפור התמורות לדיירים.
- שיתוף פעולה עם הדיירים: בזכות יחסי אנוש, אמפתיה והסברים בגובה העיניים, הצלחנו לגשר על המחלוקות בין בעלי הדירות ולהשיג רוב לקידום הפרויקט.
- תמיכה עירונית: העירייה העניקה לפרויקט רוח גבית וסייעה במתן זכויות בנייה נוספות, שאפשרו את קידומו המוצלח.
הדיירים זכו לדירות חדשות הכוללות מרפסת, חנייה, מחסן וממ"ד, ולשיפור משמעותי באיכות חייהם.